keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kolme päivää takana

Hola, täällä ollaan vieläkin. Päivät menevät  kivasti. Lapset ovat ihania, aikuiset ystävällisiä. Lapset opettelevat numeroita yhdestä viiteen, vokaaleja jne. Kaikki nivoutuu tuohon perhosen toukan hahmoon jonka ympärille oppiminen liitetään. Oppiminen tapahtuu leikin avulla. Välillä opettaja lukee aiheeseen liittyviä kuvakirjoja, välillä lapset saavat itse tehdä ja askarrella eri tavoin.
 
Aamulla jaetaan tehtävät; pääjärjestäjän lisäksi jokaisessa pöydässä on  vastaava. Pöytiä on neljä. Lapset saavat otsaansa tähden tai sinisen, vihreän tai hopeisen ympyrätarran. Muistatte varmaan että tuon hopeisen ympyrän saaja on myös koko ryhmän järjestäjä. Lasten ilmeet ovat valtavan iloisia  kun he saavat noita luottotehtäviä. He kantavat vastuunsa pienistä askareistaan todella ylpeinä ja reippaina.

Välitunnit ovat vauhdikkaita. Pienet lapset ovat omalla pihallaan ja isot omallaan. Ihmeen vähän tulee haavereita vaikka pikkuiset juoksevat täyttä vauhtia katetulla pihalla. He ovat kai jo tottuneet siihen. On vain siis yksi välitunti joka on ruokatauon jälkeen. Ja ruokataukohan piti sisällään pienten eväiden syöntiä. Ne lapset jotka jäävät koulun loppumisen eli siis klo 14 jälkeen koululle iltapäiväkerhoon, menevät ohjaajien mukana syömään lounasta. Lounas on maksullinen.

Koulun piha on muuten tyhjä, siellä ei ole keinuja tai muuta välineistöä. Hyvin puolituntinen happihyppy tästä huolimatta sujuu ja ainakin tänään aurinkokin lämmitti meitä mukavasti.
 
Tänään lapsilla oli myös englannin tuokio. Lauloimme leipurista ja kakuista, nam.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti