maanantai 4. huhtikuuta 2016

Eka päivä koulussa

Jatkoa eiliseltä sunnuntailta 3.4.2016

Tapasin Ulla-Maijan ja Helin jotka ovat työssäoppimassa La Casìta Martín Guarderiassa. Paikka on yksityinen päiväkoti jossa on  myös  eläimiä kuten aasi, kanoja jne ,maatila siis  keskellä kaupunkia. Hienoa vai mitä?

Kävelimme kilometri tolkulla, meren rannalle, ruokapaikkaan ja lopulta vielä tulevaan opinahjooni. Jalat olivat aika väsyneet mutta onneksi paluumatka taittui hieman nopeammin. Saimme nimittäin eräältä iäkkäältä suomalaiselta herrasmieheltä  neuvon käyttää oikopolkua hotellille palatessa.Se lyhensi matkaa huomattavasti. Haasteena sattui kuitenkin olemaan muutama hevonen polun varrella. Vähän jännitti ohittaa niitä sillä niiden liekanarut tuntuivat olevan aika pitkät..

Nuriasoliin palatessa keitimme vielä iltakahvit ja voimme todeta päivän onnistuneen hyvin.Ensimmäinen työpäivä


Tapasimme Jonnan  kanssa aamulla  klo 8.30 C.E.I.P. Valdelecrin Colegio publicon pihalla. Aamu oli kovin pimeä, mutta päivä valkenee nopeasti. Tämä päivä on kuitenkin ollut hyvin pilvinen asteita vain +16. Päivällä myös satoi ja nytkin sataa  parasta aikaa ( klo 18 ).

 Koululla pääsin neljävuotiaiden ryhmään jossa saan olla nähtävästi koko työssäoppimisen ajanjaksoni. Opettaja on nuori nainen jolla itselläänkin ihana pieni kolmevuotias tytär joka on  luonnollisesti oppimassa 3-vuotiaiden ryhmässä.

Päivään mahtui paljon kuten värittämistä, puuvärein sekä sormivärein. Lapset askartelivat muovailuvahalla. Katsoimme elokuvia "ahmattimaisesta toukasta", mikä olikin  päivän teema . Lapsilla oli ruokatauko eli eväiden syöntiä ja sen jälkeen vapaata leikkiä. Ulos emme menneet tänään lainkaan pienen sateen takia.

Oli ilo seurata miten hienosti lapset osasivat käyttäytyä. Hopeatarra otsassa erotti päivän järjestäjän muista lapsista. Hän  hoiteli omia pieniä velvollisuuksiaan koko ryhmässä, kuten nestesaippuan jakamisen kaikille ennen käsienpesua. Lapsia on ryhmässä 25. Osa lapsista käyttää koulupukua mutta se ei ole pakollista.
Koulu on todella iso, lapsia on noin 500. Infantil puolella jossa 3-, 4-, ja 5-vuotiaat pienet lapset käyvät koulua on myös rinnakkaisluokkia. Pakollinen oppivelvollisuus alkaa vasta 6-vuotiaana ja tässä  koulussa  käydään koulua  aina kuudenteen luokkaan asti.

Päivä loppui ihanasti; opettaja laittoi pianomusiikin soimaan, taustalla kuului veden solinaa. Pieni järjestäjä kulki jokaisen lapsen luona ja siveli niskaan ja kämmenselkään kuivalla  pienellä vesivärisudillaan. Hetki oli rauhallinen ja liikuttava.


Ps. hevoset antoivat minun kulkea polkuani edelleen rauhassa, hyvä niin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti